Hlavní obsah

Skandální průběh, stěžuje si Klaus na rozhovor, během něhož naštvaně odešel

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý prezident Václav Klaus podal Radě Českého rozhlasu a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) stížnost v souvislosti se „skandálním průběhem pořadu 20 minut Radiožurnálu”. Klaus odešel v průběhu živého vysílání.

Václav Klaus předčasně opustil středeční živý rozhovor v Českém rozhlasuVideo: Český rozhlas Radiožurnál

 
Článek

Exprezident odchodem reagoval na otázky kolem údajné půjčky Sovětskému svazu ve výši přibližně 1,3 miliardy amerických dolarů na přelomu 80. a 90. let, kdy byl ministrem financí federální vlády.

„Důvodem těchto dvou stížností je extrémní nevyváženost a zaujatost Českého rozhlasu, jakož i přímá účast tohoto veřejnoprávního média v šíření dezinformační kampaně, kterou vůči Václavu Klausovi vedou některé tituly z nakladatelství Economia v kauze tzv. miliard pro Sovětský svaz,” uvedl Klaus na stránkách svého institutu.

Klaus po nepříjemných otázkách odešel předčasně z rozhovoru v rozhlase

Domácí

Tím, že se Český rozhlas zapojil do „šíření nehorázných pomluv”, porušil podle Klause své poslání.

Rozhlas se za moderátora Vladimíra Kroce, jehož Klaus opakovaně počastoval označením blázen a při odchodu jej nazval „lidskou zrůdou”, postavil.

Hospodářské noviny a server Aktuálně ve středu upravily některé „zjednodušující“ formulace, nicméně na podstatě sdělení trvají.

Foto: Český rozhlas Radiožurnál

Václav Klaus předčasně opustil středeční živý rozhovor v Českém rozhlasu.

Článek o Klausovi a půjčce SSSR novináři upravili, na podstatě ale trvají

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám