Hlavní obsah

Šimůnkovou na Úřadu vlády suspendovali, podle Rusnoka kvůli pracovní morálce

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Monika Šimůnková skončila v úterý jako ředitelka vládní Sekce pro lidská práva, ačkoli kabinetní zmocněnkyní nadále zůstává. Informoval o tom Úřad vlády. Premiér Jiří Rusnok poznamenal, že byla suspendována i kvůli pracovní morálce.

Foto: Petr Horník, Právo

Monika Šimůnková

Článek

„Chci, a to dávám velmi zřetelně najevo nejen slovně, ale i fakticky ihned od svého nástupu na Úřad vlády, aby pro všechny zaměstnance úřadu platila stejná pravidla a aby všichni zaměstnanci tato pravidla dodržovali. A také jsem zastáncem toho, aby se každému měřilo stejným metrem. To se samozřejmě nemusí líbit všem,“ komentoval svůj krok vedoucí Úřadu vlády Radek Augustin (SPOZ), který Šimůnkovou z postu ředitelky v úterý odvolal.

„Paní Šimůnkovou jsem odvolal v souladu s mými pravomocemi vedoucího úřadu vlády z funkce ředitelky Sekce pro lidská práva. A nezbývá mi přitom než opakovat to, co už jsem řekl předtím: svoji roli vedoucího ÚV vidím také v tom, že je třeba trvat na dodržování nastavených pravidel,“ dodal.

Šimůnková chce mluvit s premiérem

K odvolání Šimůnkové se v úterý vyjádřil také premiér v demisi Jiří Rusnok. Podle něj se tak Augustin rozhodl „vzhledem k nějakým problémům v chování v týmu mezi ní a jejími podřízenými a obecně i s její pracovní morálkou".

Sama Šimůnková považuje odvolání za neodůvodnění a chce se o něm bavit ve středu s Rusnokem. "Důvody neznám, považuji to odvolání za neodůvodněné," řekla ČTK.

Šimůnkovou zatím ve funkci ředitelky Sekce pro lidská práva nahradí dosavadní ředitel odboru pro sociální začleňování Martin Šimáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám