Hlavní obsah

Silnice opět namrzají, na severu se bouralo

Ranní mráz ve čtvrtek opět komplikuje silniční dopravu, místy poklesla teplota hluboko pod deset stupňů pod nulou. Zejména ve vyšších polohách silnice namrzají. Policisté už mají hlášeno několik nehod.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

V Libereckém kraji se v noci vyjasnilo a mrzne. Stanice Jizerka - rašeliniště v Jizerských horách naměřila v noci 15,8 stupně pod nulou. Hlavní tahy jsou většinou holé a po chemickém ošetření mokré, mohou ale namrzat, takže je nutná zvýšená obezřetnost. Opatrní by měli být také řidiči na horských silnicích, kde je ujetá vrstva sněhu, tvoří se tam zmrazky a silnice mohou klouzat.

Jinak jsou cesty v kraji průjezdné, včetně silnice 10 na hraniční přechod v Harrachově, kterou ve středu večer zablokoval kamión.

Pozor by si měli dát motoristé na silnici 10 v Turnově, kde se před šestou ráno na nájezdu od Železného Brodu ve směru na Prahu srazila dvě osobní auta. Nehoda se obešla bez zranění, policie ji ale na místě vyšetřuje.

Námraza může vznikat i v Ústeckém kraji, kde se teploty pohybují mezi minus dvěma až pěti stupni Celsia. Hrozí především na Teplicku, kde se může tvořit i na tahu E55. Opatrní by měli také řidiči na horských silnicích, kde je ujetá vrstva sněhu, tvoří se tam zmrazky a silnice mohou klouzat.

Na nájezdu na silnici I/7 ve směru na Prahu u Loun se srazily dva osobní vozy. Dvě auta havarovala i na silnici II/261 za Mariánským mostem v Ústí nad Labem. Havárie se obešla bez zranění, místo je s opatrností průjezdné.

Také v Karlovarském kraji mohou silnice namrzat, protože teplota v noci klesla k minus pěti stupňům. Přes den bude padat déšť se sněhem, takže se dá večer opět čekat místy náledí.

Na Vysočině jsou hlavní tahy holé a vymrzlé nebo po chemickém posypu vlhké, na místních silnicích v okresu Žďár nad Sázavou leží ujetý sníh pokrytý drtí. „Žádný problém nikde není, ale teploty jsou pod nulou,” uvedl dispečer před sedmou ráno. Sypače vyjely ve středu večer, když začalo mrznout. Nejvíc jich obnovovalo posyp na Žďársku a Havlíčkobrodsku.

Na Vysočině bude přes den většinou zataženo a bude padat sníh, v nejnižších polohách mohou být srážky smíšené.

Silnice ve Zlínském kraji ráno místy namrzají, řidiči měli dát pozor zejména v lesních a horských úsecích Valašska. Teplota se pohybovala od minus šesti do minus jednoho stupně Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám