Hlavní obsah

Silničáři v noci zúží D1 na Vysočině do jednoho pruhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud to podmínky dovolí, začnou v pátek večer po 21. hodině pracovníci Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) odstraňovat dočasná betonová svodidla mezi 90. a 94. kilometrem dálnice D1. Dálnice kvůli tomu bude průjezdná v každém směru jen jedním pruhem. Svodidla, která nyní omezují na dálnici provoz, by měla být odstraněna do úterý 8. ledna.

Foto: Mapy.cz

Úsek D1, ze kterého zmizí dočasná svodidla.

Článek

I po jejich demontáži zůstane na Vysočině stále desetikilometrový zúžený úsek, v němž jsou kaverny, které se musí zasypat.

Umožní-li to počasí, začnou v pátek i práce na této opravě vodou vymletých částí vozovky, doplnil mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Kaverny jsou přibližně pod 600 metry dálnice zhruba na 97. kilometru D1. Od 94. po 104. kilometr u Větrného Jeníkova zůstane dálnice zúžena na dva pruhy, které už ŘSD nechalo po prosincovém kolapsu dopravy rozšířit.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Odstavené kamiony poblíž u obce Jiřice mezi Humpolcem a Koberovicemi na Pelhřimovsku. Sypače měly problémy ucpanou dálnici projet.

Dálnice bude při odstraňování svodidel průjezdná vždy v jednom jízdním pruhu v každém směru. Kaverny bude podle Rýdla možné upravit ze středové části.

Zakázku na modernizaci úseku za 1,75 miliardy korun dostalo sdružení tvořené českou firmou Geosan Group, italskou Toto Costruzioni Generali a kazašskou SP Sine Midas Stroy. Práce se nepodařilo dokončit do zimy. Spolupráce mezi ŘSD a sdružením na konci loňského roku skončila. Modernizaci dokončí jiná firma, kterou ŘSD vybere na jaře.

Letecké záběry z D1 ve čtvrtek ve 13:00Video: Novinky

Práce budou pokračovat v létě, řekl už dřív generální ředitel ŘSD Jan Kroupa. Původnímu zhotoviteli už bylo vyměřeno šest pokut v celkové výši 60 milionů korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám