Hlavní obsah

Seznam zastavených staveb se Bártovi pomalu rozpadá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté, co ministr dopravy Vít Bárta (VV) zveřejnil před dvěma týdny seznam dopravních staveb, jejichž budování bude muset být z důvodu nutných úspor ve státním rozpočtu pozastaveno, začaly dotčené regiony proti těmto škrtům lobbovat a protestovat. Že nejsou bez šance, ukazují příklady ze severu Moravy či Zlínského kraje, kde již ministerstvo své rozhodnutí podle všeho přehodnotilo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Vít Bárta (VV)

Článek

Na seznamu zastavených staveb se původně ocitl i most spojující Nový Bohumín s místní částí Skřečoň na silnici I/67, která je přivaděčem k dálnici D47.

Ministr uznal, že v daném případě vycházel z nepřesných podkladů, které mu poskytlo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a slíbil, že se ministerstvo pokusí sehnat potřebné finance na dostavbu mostu.

Další reakce na sebe nenechala dlouho čekat a Bárta v úterý odvolal šéfa ŘSD Alfréda Brunclíka. [celá zpráva]

Stavět dál se bude i na Zlínsku

Seznam zastavených či zakonzervovaných staveb se tenčí i nadále. Oproti původním předpokladům podle všeho bude pokračovat i rozšiřování vozovky na více než dvoukilometrovém úseku silnice I/49 mezi zlínskou částí Malenovice a Otrokovicemi.

S odvoláním na ministra Bártu to ve čtvrtek uvedl zlínský poslanec Martin Vacek. "Ministr konstatoval, že do konce roku také otevře stavbu na křižovatce D1 a R55 Kroměříž - Říkovice a bude pokračovat stavba obchvatu Otrokovic R55 do Hulína," doplnil Vacek. O možném pokračování stavby hovořila již v pondělí i zlínská primátorka Irena Ondrová.

Samotný resort nechce informaci komentovat. Mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka pouze uvedl, že zlínská silnice je po mostu u Bohumína "prioritou číslo dvě". Bližší informace chce úřad zveřejnit v pátek.

Reklama

Související témata:

Související články

Bárta zveřejnil seznam 12 obětovaných silnic

Ministerstvo dopravy zastaví jen čtyři ze šestnácti hodně rozestavěných projektů. Celkově se škrty v rozpočtu resortu dotknou 12 rozestavěných silnic a tří...

Výběr článků

Načítám