Hlavní obsah

Seychely Krejčíře do ČR nevydají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Seychelské ostrovy rozhodly, že podnikatele Radovana Krejčíře do ČR nevydají. Informovala o tom v úterý TV Nova, které to řekl viceprezident tohoto státu Marc Narango. Krejčíř je v ČR stíhán pro přípravu vraždy a podvody.

Článek

"Seychelské úřady sice těsně spolupracují s českými, ale pana Krejčíře v žádném případě vydávat nebudeme, protože se jedná o seychelského občana," řekl Nově Narango.

Potvrdil tak podezření českého ministra vnitra Františka Bublana, který o tom že Krejčíř je seychelským občanem, a pravděpodobnost vydání tedy není velká, mluvil už před několika týdny.

Podnikatel utekl na ostrovy v červnu poté, co se mu podařilo zmizet během domovní prohlídky před zraky policistů. Později za ním přicestovala i jeho rodina.

Úřady o ničem nevědí

České úřady informaci o tom, že Krejčíře ze Seychel už zřejmě nedostanou, zatím oficiálně nemají. "Ministerstvo spravedlnosti tuto informaci oficiální cestou zatím nemá," sdělil mluvčí ministerstva Petr Dimun. Pokud se ale potvrdí, ministerstvo tomu přizpůsobí svou strategii jednání se zahraničními úřady.

Policejní prezident Vladislav Husák řekl, že vyšetřování Radovana Krejčíře v ČR bude dál pokračovat bez ohledu na to, zda jej Seychely vydají či ne. ČR tak buď Krejčíře odsoudí v nepřítomnosti, nebo kauzu předá na Seychely.

Cizí občan s nemovitostí

Bublan dříve uvedl, že policie nyní šetří to, jak je možné, že Krejčíř mohl například volit nebo kupovat v ČR nemovitosti, když je občanem jiného státu a zákony ČR to zakazují.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Seychelách jedná i Němcův úřad

Dva policejní vyslanci nejsou jediní, kdo vedou na Seychelách jednání o Radovanu Krejčířovi. Ministerstvo spravedlnosti řízené Pavlem Němcem totiž podle...

Krejčíř měl falešné jméno Tomiga

Policie rozšířila mezinárodní zatykač vydaný na Radovana Krejčíře o jméno Tomiga. "Uprchlý podnikatel se totiž pod tímto jménem pohyboval po světě," řekl...

Smlouva se Seychelami se dotkne i Krejčíře

Smlouva o vydávání trestně stíhaných osob mezi Českem a Seychely bude retroaktivní. Umožní tak mj. i zpětné vydání Radovana Krejčíře, který se na ostrovech...

Výběr článků

Načítám