Hlavní obsah

Senátoři ČSSD nenavrhnou Pitharta na předsedu, jak chtěl Paroubek

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Senátoři ČSSD nebudou navrhovat za předsedu horní komory lidovce Petra Pitharta, řekla ve středu Právu senátorka Jiřina Rippelová po jednání v klubu. To je v rozporu s vyjádřením předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, který po senátních volbách prohlásil, že je třeba sesadit současného předsedu Přemysla Sobotku a že sociální demokracie bude prosazovat na tuto funkci právě Pitharta.

Článek

"Je logické, že na pozici předsedy Senátu by asi mělo dojít k nějaké změně," uvedl v ČT v neděli poslanec ČSSD David Rath v narážce na to, že se v Senátu po volbách změnila třetina členů. Konstatoval, že kandidatura Pitharta je jednou z možných variant.

Senátoři strany se tedy nyní proti tomuto návrhu postavili.

ČSSD chce dva místopředsedy, a to Alenu Gajdůškovou a Milana Štěcha. Místopředseda ČSSD Petr Vích by se měl stát předsedou senátorského klubu a nahradit tak v této funkci Gajdůškovou.

Podle Rippelové sociální demokracie nepůjde do holportu s ODS. ČSSD chce, aby také lidovci měli post místopředsedy. Lidovci mají sedm senátorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám