Hlavní obsah

Senátor Ivo Valenta se vzdal mandátu zlínského zastupitele

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Senátor a podnikatel Ivo Valenta (Rozhýbejme Zlín) rezignoval na funkci zastupitele města Zlína. Zastupitele o tom informoval na čtvrtečním zasedání. Stále zůstává zastupitelem Zlínského kraje i senátorem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Senátor Ivo Valenta

Článek

Rezignační dopis Valenta předal do rukou primátora Zlína Jiřího Korce (ANO) v samém závěru zasedání.

„Ten důvod je, že se chci věnovat více práci v Senátu Parlamentu České republiky a hlavně na úrovni kraje, který to bude potřebovat. S tím, že tři funkce jsou hodně, a to jsem samozřejmě uznal. Na činnosti a dění ve městě se budu podílet jako občan a jako podnikatel,“ vysvětlil Ivo Valenta.

Zastupitelský klub Rozhýbejme Zlín místo Valenty doplní Jiří Procházka (Trikolora). „Mandát člena zastupitele města Zlín přenechávám prvnímu náhradníkovi, tedy Jiřímu Procházkovi, který tak bude mít daleko více času a možností věnovat se výkonu městského mandátu skutečně naplno,“ dodal Valenta.

Ivo Valenta byl v roce 2014 zvolen senátorem ve volebním obvodu č. 80, Uherské Hradiště, jako nezávislý kandidát za Stranu soukromníků České republiky. V roce 2016 uspěl také v krajských volbách a stal se členem krajského zastupitelstva. V roce 2018 ho pak preferenční hlasy vynesly do zastupitelstva statutárního města Zlín, když kandidoval za formaci Rozhýbejme Zlín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám