Hlavní obsah

Šéf prezidentovy ochranky byl na střešním jednání v Arcibiskupském paláci pracovně

Šéf Útvaru pro ochranu prezidenta ČR Martin Baláž byl spolu se svým náměstkem Radimem Kinclem na úterním jednání v pražském Arcibiskupském paláci s vědomím a souhlasem nadřízených. V pátek to uvedla mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Arcibiskupský palác (vpravo).

Článek

Oba muži nyní čelí kázeňskému řízení kvůli tomu, že se na místě pohybovali bez ochrany dýchacích cest. Mluvčí dodala, že výsledek řízení bude znám zřejmě v řádu dnů.

Prezidium ve čtvrtek uvedlo, že důvod a okolnosti účasti Baláže na akci nebude komentovat. „Z jejich strany šlo rozhodně o pracovní záležitost. Veškeré informace, které se objevily ve sdělovacích prostředcích, jsme prošetřili,“ sdělila v pátek mluvčí k účasti obou policistů. Baláž médiím řekl už dříve, že byl v budově pracovně.

Večírek na střeše Arcibiskupského paláce v Praze prověřuje policie

Krimi

Rendlová doplnila, že kázeňské řízení s oběma důstojníky vede náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek.

Setkání, které se konalo v úterý večer na střeše Arcibiskupského paláce na Hradčanském náměstí a na které upozornil deník Blesk, prověřuje kvůli možnému nerespektování vládních opatření pražská policie. Věc může oznámit hygienické stanici ke správnímu řízení.

Mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů Ivana Nguyenová v pátek sdělila, že inspekce se touto akcí nezabývá.

Večírku se podle médií zúčastnil například majitel společnosti Pražské Benátky Zdeněk Bergman, vedoucí sekretariátu kardinála Dominika Duky Vojtěch Mátl či velitel Hradní stráže Jaroslav Ackermann. Pořádání podobných akcí je nyní kvůli epidemii koronaviru zakázané, na fotografiích Blesku navíc nemají účastníci večírku roušky ani respirátory.

Reklama

Výběr článků

Načítám