Hlavní obsah

Šéf pražských policistů, který stál za vyšetřovatelem Čapího hnízda, končí

Právo, rav, aje
Praha

Ředitel pražských policistů Miloš Trojánek, který opakovaně hájil vyšetřovatele kauzy Čapí hnízdo Pavla Nevtípila před mediálními útoky premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), se rozhodl odejít ze své funkce. Převelen chce být na Vysočinu. Právu to potvrdil policejní prezident Tomáš Tuhý.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Miloš Trojánek (na snímku z 13. března 2014)

Článek

„Brigádní generál Trojánek skutečně požádal o převedení ve stejné služební hodnosti. Předpokládám, že jeho žádosti vyhovím, ale nejprve po návratu ze služební cesty - sejdu se s vedením policie v Praze i na Vysočině, poté sdělím finální informaci k personálním změnám,“ řekl Právu Tuhý. Ten je nyní na jednání Interpolu v zahraničí.

O Trojánkově konci u pražské policie jako první informoval server Neovlivní.cz. Podle webu Aktuálně.cz by se mohl Trojánek vrátit do rodné Jihlavy a mohl by zde zastávat od prvního června funkci krajského ředitele.

O Procházkovi se neuvažuje

Ve spojitosti s Trojánkovým možným nástupcem spekuloval server o jménu Luďka Procházky, který nyní vede policii na jihu Čech. Podle informací Práva ale s Procházkou vedení prezidia na tento post nepočítá.

Trojánek se za vyšetřovatele Čapího hnízda a svého podřízeného Nevtípila postavil opakovaně. V lednu tohoto roku například v reakci na Babišova slova o tom, že vyšetřování kauzy Čapí hnízdo je zpolitizované, uvedl: „Absolutně vylučuji jakýkoli politický zásah do vyšetřování a odmítám spekulace o nezákonnosti postupu policejního orgánu.”

Dodal, že „vyšetřovatel kauzy Čapí hnízdo, který dlouhodobě patří mezi nejzkušenější pracovníky odboru hospodářské kriminality, je opět stavěn do negativního světla v souvislosti s vyšetřováním jiných kauz“. [celá zpráva]

V srpnu byl Trojánek zase „nepříjemně zaskočen snahou některých osob o zpochybnění nezávislosti policejního vyšetřování této kauzy, kdy tyto osoby pro dosažení svých cílů neváhaly zneužít i některá média či sociální sítě.“ I tehdy Trojánek nepřímo reagoval na Babišova slova. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám