Hlavní obsah

Šéf pražské ANO Říčař končí. Ztratil jsem naději, napsal kolegům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Dlouholetý šéf pražské organizace ANO Jan Říčař ve středu rezignoval na funkci a vystoupil z hnutí. Spolustraníkům napsal v dopise, který mají Novinky k dispozici, že je zklamaný a další působení v politice mu nedává smysl.

Foto: ww.anobudelip.cz

Jan Říčař

Článek

„Do politiky jsem vstupoval před téměř devíti lety hlavně proto, abych přispěl ke zlepšení místa, kde žiji. (...) Od té doby se mnohé změnilo, přišly úspěchy, ale také mnohá zklamání a ztráta naděje v to, že člověk v politice může něco změnit,“ uvedl.

„Věřím, že můj přínos společnosti je jinde a svůj čas dokáži využít efektivněji bez politického břemene,“ doplnil Říčař, který se jako investor a podnikatel v oblasti přímého prodeje věnuje rovněž filantropii.

Tři podnikatelé, poslanci ANO dali Babišovi před volbami košem

Domácí

Na spolustraníky dále apeloval, aby se dívali při volbě nového předsedy na to, co dělají lidé uvnitř organizace a jaké mají výsledky. Mezi doporučeními uvedl například poslance Patrika Nachera.

Mluvčí ANO Martin Vodička na dotaz, zda se vedení hnutí k situaci vyjádří, dále nereagoval. Informace o Říčařově odchodu se doposud neobjevila ani na žádném z oficiálních kanálů hnutí.

Není první

Říčař není přitom jediným podnikatelem, který hnutí premiéra Andreje Babiše v poslední době opustil. Za ANO odmítli v říjnových volbách znovu kandidovat všichni tři podnikatelé, kteří jsou v současnosti v jeho poslaneckém klubu.

ANO 2011. Vznik a vývoj politické strany Andreje Babiše

Volby

Podobně jako Říčař nezastírali zklamání ze svého působení v politice. Trojice v čele s majitelem Brano Group Pavlem Juříčkem zároveň kritizovala podle nich levicovou politiku ANO včetně nezvládnutých kompenzací během koronavirové pandemie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám