Hlavní obsah

Schillerová zaplatila za jízdu v autě bez pásu pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) zaplatila za jízdu v autě bez použití bezpečnostního pásu pokutu 1500 korun. Řekla to v rozhovoru pro server Blesk.cz. Nepřipoutaná na zadním sedadle byla ministryně vidět ve videu, v němž jela zkontrolovat obchodní řetězce, zda po dočasném zrušení daně z přidané hodnoty snížily ceny respirátorů. Video sama Schillerová počátkem února zveřejnila na sociálních sítích.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová

Článek

„Když jsem byla o víkendu doma, tak jsem tam měla rozhodnutí správního orgánu, byla mně za to vyměřena pokuta 1500 korun, kterou jsem neprodleně zaplatila,” řekla v rozhovoru Schillerová.

Podle ministryně sice video vzniklo při „popojíždění na parkovišti”, za pochybení se ale už dřív omluvila a uvedla, že pošle 10 tisíc korun Českému sdružení obětí dopravních nehod. Policie se věcí zabývala pro možné podezření ze spáchání přestupku.

Policie šetří Schillerovou kvůli dopravnímu přestupku

Domácí

Schillerová má sice jako ministryně financí policejní ochranu, to však podle policejního prezidia na věc nemá vliv. Za jízdu bez bezpečnostního pásu hrozí tři trestné body v systému, pokuta do 2000 korun na místě nebo správní řízení na úřadě, ve kterém je maximální sankce 2500 korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám