Hlavní obsah

S vojákem padlým v Afghánistánu se v Chomutově loučily stovky lidí

– Chomutov • Aktualizováno
Právo, koc

Stovky lidí se přišly ve čtvrtek v Chomutově rozloučit s rotmistrem Davidem Benešem, který zahynul při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Smuteční obřad začal v 11.00 v chomutovském kostele sv. Ignáce a na přání rodiny byl veřejnosti nepřístupný. Místní lidé proto čekali před kostelem, aby ho doprovodili alespoň na místní hřbitov, kde byla rakev s jeho ostatky uložena.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé se loučí s vojákem padlým v AfghánistánuVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Obřad symbolicky zahájil přelet vojenských helikoptér nad kostelem. Pohřbu se vedle rodiny a přátel vojáka zúčastnila čestná jednotka, vojenská hudba a vojenský kaplan a uložení jeho ostatků na hřbitově provázela čestná salva.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Beneš byl nejmladší z pěti českých vojáků, které zabil sebevražedný atentátník. Narodil se v roce 1986 a vojákem byl od ledna 2006. V Afghánistánu byl třikrát.

Foto: Karel Otcovský

Pohřeb padlého vojáka Davida Beneše v Chomutově

V armádě působil nejprve jako střelec, poté velitel družstva a zástupce velitele čety u 41. mechanizovaného praporu v Žatci.

Foto: Karel Otcovský

Další vojáci, kteří zahynuli na následky útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu, budou pohřbeni v následujících dnech. Libor Ligač 18. července v Týništi nad Orlicí, Jan Šenkýř tentýž den v Hradci Králové a Ivo Klusák 21. července v Jičíně. Termín a místo pohřbu Jaroslava Lieskovana, který zemřel až v pondělí po převozu do Česka, zatím nebyly oznámeny.

Reklama

Výběr článků

Načítám