Hlavní obsah

S Babišem vyjednávat nebudeme, oznámila ODS

Právo, Jan Martinek

Předseda ODS Petr Fiala těsně po vyhlášení výsledků voleb, ve kterých ODS skončila s jedenácti procenty na druhém místě za ANO, prohlásil, že ODS s ANO do vlády nepůjde.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zástupci ODS ve volebním štábu. Třetí zprava je předseda strany Petr Fiala. Na snímku dále (zleva) jsou Martin Kupka, Alexandra Udženija, Zbyněk Stanjura, Miloš Vystrčil a Evžen Tošenovský.

Článek

„Chci jasně prohlásit, že ODS nebude vyjednávat s ANO o nové vládě,“ řekl Fiala.

„Chceme pokračovat v posilování poctivé pravicové politiky. Před čtyřmi lety byla ODS na dně, mnozí ji chtěli vidět mrtvou a mysleli si, že ji v čele pravice nahradí. Ukázalo se, že to byla špatná cesta. Naše cesta je správná,“ prohlásil Fiala.

Vyloučil, že by ODS mohla vládu hnutí ANO, třeba bez Andreje Babiše jako premiéra, tiše podporovat. „Varianta podpory neexistuje,“ řekl Fiala.

„Čeká nás období prázdných řečí, experimentů a blábolení. My budeme bojovat za brzký návrat politiky zdravého rozumu,“ uvedl také předseda ODS. Odmítl slova předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, podle kterého by se pravicové strany měly spojit.

„Není pravá chvíle volat po sjednocování pravicových stran. Já mám svou vlastní představu pro českou pravici a budu ji realizovat,“ řekl Fiala. Poblahopřál Václavu Klausovi mladšímu, který na pražské kandidátce získal přes dvacet tisíc preferenčních hlasů a přeskákal ze třetího místa na první.

Reklama

Výběr článků

Načítám