Hlavní obsah

Rozhodnutí ČSSD vládu nepoloží, soudí Svoboda

Novinky, Jitková Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Druhý den jednání sjezdu sociální demokracie v pražském Kongresovém centru navštívili koaliční partneři ČSSD ve vládě. Předsedové KDU-ČSL Cyril Svoboda a US-DEU Petr Mareš jsou přesvědčeni, že znovuzvolení Vladimíra Špidly je dobrý signál pro vládu."ČSSD volila demokraticky a jsem přesvědčen, že to nepovede ke konci vlády," uvedl Svoboda.

Foto: Břetislav Šťasta
Článek

Oba koaliční předsedové hodnotili sjezd jako mnohem klidnější, než se jim jevil z podání sdělovacích prostředků. "To se často stává, protože kolem politických stran je velmi mnoho expertů na vnitřní život těchto subjektů a strany žijí vlastním životem," uvedl Cyril Svoboda.

"Koalice je dohodou mezi politickými stranami, nikoli mezi jednotlivci," uvedl Svoboda na dotaz, zda by případná personální změna ve vedení sociální demokracie mohla ovlivnit vládní koalici. "Pochopitelně že může, ale není na mně abych to komentoval," uvedl k této otázce Petr Mareš s tím, že by byl nerad, "kdyby pan Špidla přišel na náš sjezd a říkal nám jak, má změnit své vedení."

"Doufám, že sociální demokracie vykročí správným směrem, protože nás čekají nelehké úkoly," uvedl Svoboda. "Zvolení Vladimíra Špidly je dobrý signál a věřím, že vláda bude řešit úkoly, které před ní stojí. Je to paradoxní, ale pro nás je důležitá silná ČSSD," nechal se slyšet Mareš.

Reklama

Související články

Falbr: ČSSD musí válku odsoudit

Senátor Richard Falbr přednesl před delegáty sjezdu ČSSD v pražském Kongresovém centru rezoluci k Iráku. Připravil ji ve spolupráci s předsedou Valného...

Špidla souboj s Rusnokem ustál

Staronovým předsedou České strany sociálně demokratické byl delegáty stranického sjezdu již v prvním kole zvolen Vladimír Špidla. Ke zvolení potřeboval získat...

ČSSD mohou rozdělit rezoluce k Iráku

Delegáti sjezdu ČSSD se budou v neděli zabývat dvěma rezolucemi k Iráku. Již v pátek předložil v pražském Kongresovém centru svoji rezoluci senátor Richard...

Výběr článků

Načítám