Hlavní obsah

Rozdíl v teplotách až 15 stupňů, do toho přijdou bouřky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké rozdíly mezi teplotami na západě a východě, místy silné bouřky a po krátkém uklidnění přechod další vlnící se studené fronty. Tak by se ve zkratce dal shrnout výhled počasí na nejbližší dny. Novinkám jej popsala meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 8.7.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Až do pátku bude počasí u nás pod vlivem vlnícího se frontálního rozhraní, které bude přinášet velké teplotní rozdíly mezi chladnějším západem území a tropickým východem. Například ve čtvrtek to bude až o 15 °C,” popsala Honsová.

Ve čtvrtek bude zpočátku dne polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Od jihozápadu bude postupně přibývat oblačnosti, přidá se déšť a místy bouřky, které mohou být i velmi silné a doprovázené krupobitím, silným větrem a přívalovými dešti. Odpolední maxima vystoupají v Čechách na 20 a 26 °C, na jihu a východě Čech až 29 °C, na Moravě a ve Slezsku i 36 °C.

Celé Česko zasáhnou velmi silné bouřky, varovali meteorologové

Počasí

Oblačno až zataženo, místy s přeháňkami bude i v pátek. Silné bouřky by se ojediněle mohly objevovat již pouze na východě. Ráno teploty klesnou na 21 až 17, na západě pouze 14 °C. Odpoledne se dostanou na 20 až 24 °C.

V sobotu bude oblačno až polojasno, na horách se ojediněle objeví přeháňky. Ranní teploty klesnou na 15 až 11 °C. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou na 22 až 26 °C,” shrnula Honsová.

Rovněž v neděli bude převážně oblačno až polojasno. Ráno teploty klesnou na 15 až 11 °C, přes den, kdy se místy mohou vyskytovat přeháňky a bouřky, bude mezi 22 a 26, na východě kolem 28 °C.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Od pondělí do středy by mělo převládat oblačno až polojasno. V průběhu dne se vždy mohou objevovat místy přeháňky a bouřky.

V pondělí ráno teploty klesnou na 17 až 13 °C a přes den vystoupají na 25 až 29 °C.

Po extrémním červnu by se počasí mělo vrátit k průměru

Domácí

V úterý zůstanou ranní minima mezi 17 a 13 °C, zatímco odpoledne se rtuť teploměru bude šplhat na 28 až 32, na západě však pouze 24 °C.

Středeční ráno bude teplejší. Minima poklesnou na 19 a 15 °C, odpolední teploty zůstanou mezi 28 až 32, na západě 24 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám