Hlavní obsah

Roušky budou od čtvrtka povinné i na chodbách činžáků a paneláků

Právo, Jan Martinek

Od čtvrtka bude potřeba nasadit si roušku i v domě, ve kterém bydlíte, za předpokladu, že s vámi bydlí i ostatní nájemníci. Mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví se týká i činžovních a panelových domů. Právu to potvrdila mluvčí ministerstva Gabriela Štěpanyová.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„Ano, společných prostor činžovních domů se opatření týká také. Roušky bychom měli sundat až doma v bytě,“ řekla.

Ministerstvo zdravotnictví zareagovalo na skokový nárůst počtu pozitivně testovaných na covid-19, který v úterý poprvé překročil tisícovku. Roušky se budou muset nosit všude „pod střechou“ s výjimkou vlastního bytu a hotelového pokoje.

Nezřídka budou povinné i v práci. Nařízení se týká i soukromých firem a továren, výjimku mají kanceláře, ve kterých mají pracující mezi sebou minimálně dvoumetrové rozestupy.

Roušky budou povinné i ve školách, ve třídách však ne

Věda a školy

Roušky se budou nosit i na školních chodbách a na záchodech, ve třídách je žáci mít nemusí. Opatření se netýká mateřských školek.

Nejpřísnější opatření doposud byla v Praze, která zatím jako jediný region svítí na semaforu oranžově.

Pražané musí roušky nosit v nádražních halách, na letišti Václava Havla a od středy nově také v obchodech a obchodních centrech. Pražští hygienici taktéž omezili noční otevírací dobu restaurací a barů, které musí mít zavřeno od půlnoci do šesti ráno.

Reklama

Související témata:

Související články

Dodržujte pravidlo 3R, vyzval Čechy Vojtěch

K úspěšnému zvládnutí koronavirové situace v České republice může přispět každý Čech, a to tím, že bude dodržovat pravidlo 3R, tedy nosit roušky, mýt si ruce...

Výběr článků

Načítám