Hlavní obsah

Respirátory zůstanou v MHD, v obchodech už nebudou povinné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet premiéra Petra Fialy (ODS) přistoupil k dalšímu rozvolňování. Od 14. března skončí povinnost nosit respirátory ve vnitřních prostorech. Zůstanou jen v MHD a ve zdravotnických a sociálních službách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09)

Článek

„Od 14. 3. odložíme respirátory s výjimkou veřejné dopravy, zdravotnických a sociálních zařízení,“ informoval na Twitteru šéf resortu zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Od pondělí tak bude dál povinné nosit respirátor v hromadné dopravě, jako jsou vlaky, MHD, autobusy a taxislužby, nutné budou také v kabinách lanovek.

Ze zařízení sociálních služeb se budou dál nosit v domovech pro seniory, domovech pro osoby se zdravotním postižením, domovech se zvláštním režimem určených pro osoby s demencemi a v týdenních stacionářích nebo dalších odlehčujících sociálních službách v pobytové formě.

Fiala: Respirátory v MHD mají logiku 

Podle premiéra Petra Fialy mají respirátory v MHD logiku.  „V hromadné dopravě se setkávají lidé z různých sociálních prostředí a míst. Riziko přenosu tam je,“ řekl Novinkám.

„Postupujeme podle doporučení odborníků,“ doplnil.

Pokud bude nicméně příznivý vývoj pokračovat, v průběhu dubna odložíme respirátory úplně, tedy i v hromadné dopravě.

Respirátory budou povinné jen v dopravě a zdravotnických zařízeních

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám