Hlavní obsah

Ředitelé věznic se postavili za Dohnala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Několik desítek ředitelů věznic poslalo politikům otevřený dopis, v němž se zastávají generálního ředitele Vězeňské služby ČR Petra Dohnala. Řízení o jeho odvolání zahájila ministryně spravedlnosti Helena Válková.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Generální ředitel Vězeňské služby ČR Petr Dohnal

Článek

Ředitelé několika desítek věznic tvrdí, že se jim nelíbí způsob, jakým má být Dohnal odvolán. „Vězeňská služba ČR za jeho působení dosáhla významných a nezpochybnitelných úspěchů především v oblasti humanizace, které vedly ke zvýšení prestiže této složky,” uvedli ředitelé v otevřeném dopise.

Podle nich je změna ředitele nestandardní.

Foto: Petr Horník, Právo

Helena Válková (ANO)

Válková zahájila řízení k odvolání Dohnala minulý týden, protože nebyla spokojena s tím, jak jeho úřad přistupuje ke kontrole z ministerstva. Dokumenty, které si její resort ke kontrole vyžádal, dostal pozdě nebo neúplné. Jeden dokonce vůbec. Dohnal tvrdí, že se kontrole nebránil, a chce kvůli tvrzení Válkové, že se bránil kontrole, podat trestní oznámení.

On i ministryně už o odvolání mluvili s premiérem Bohuslavem Sobotkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám