Hlavní obsah

Ratha nízká popularita netrápí: dobré by bylo i minus deset procent

Právo, Jiří Ovčáček

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) na fakt, že má podle průzkumu společnosti Sanep nejnižší popularitu ze všech vládců krajů, reagoval na jednu stranu ironicky, na tu druhou však tvrdí, že podle jiného průzkumu má prý mnohem vyšší popularitu.

Foto: Petr Horník, Právo

David Rath, hejtman Středočeského kraje a poslanec ČSSD

Článek

Rath se umístil v průzkumu Sanep s 27 procenty podpory občanů jeho kraje na úplném konci tabulky. Navíc mu nelibost vyjádřilo rekordních 54 procent lidí. Pro porovnání, jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD), který je první, má podporu 64 procent občanů.

Středočeský hejtman reagoval na dotaz Práva na svůj neslavný výsledek ironicky. „Sanep neznám, kdo to je? Dle STEM je stejné číslo 41 procent. Trochu rozdíl. Sanep mohl dopadnout ještě hůř, třeba pět procent, to bych považoval za reálné číslo,“ sdělil Rath v sms zaslané Právu. 

„Dobré by bylo i minus deset procent. Záporná hodnota by byla ještě věrohodnější, neboť ve volbách jsem dostal nejvíc preferenčních hlasů a můžete zkusit odhadnout, kolik jich dostanu v příštích volbách. O tom nepsal nikdo, ale Sanep je bezpochyby zajímavější než hlasy voličů. Nebo se mýlím?“ dodal Rath. Zároveň uvedl, že podle agentury STEM má podporu 41 procent lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám