Hlavní obsah

Rath představil slivovici s názvem "Kalouskovy abstinenční kapky"

Právo, Naďa Adamičková, Marie Königová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tisíc dvě stě korun ze svého investoval středočeský hejtman a poslanec David Rath (ČSSD) do několika desítek půldecilitrových lahviček vyhlášené vizovické slivovice. S vinětou „Kalouskovy abstinenční kapky“.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Rathovy Kalouskovy abstinenční kapky

Článek

Drobnou pozornost s vlastním varováním, že nadměrná konzumace trvale poškozuje zdraví, chce Rath předat ministru financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) v případě, že Ratha ve čtvrtek sněmovní mandátový a imunitní výbor odsoudí buď k omluvě, anebo k pokutě, jak požaduje právě Kalousek.

Právě mandátový a imunitní výbor má ve čtvrtek o Kalouskově stížnosti na Ratha rozhodnout. Kalouskovi vadí, že ho poslanec před časem při jednání komory osočil z opilosti. Rath sice považuje takové jednání výboru za absurdní, nicméně stojí si za svým.

Na tiskové konferenci zopakoval, že jako lékař má s opilými lidmi zkušenosti, a tudíž příznaky alkoholu je schopen dobře rozpoznat. „Považuji za absurdní, že se tím chce výbor zabývat, nevím, jak chce objektivizovat pravdu,“ prohlásil Rath s tím, že za svým tehdejším prohlášením si stoprocentně stojí.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Rathovy Kalouskovy abstinenční kapky

Rath dodal, že Kalouska zná ze Sněmovny déle než pět let, a tudíž s vysokou mírou jistoty pozná, kdy je středně nebo hodně opilý. „Projevuje se to tím, že začne být vtipnější a útočnější,“ pravil poslanec.

V případě, že ho dnes mandátový a imunitní výbor odsoudí k omluvě nebo pokutě, hodlá se Rath proti verdiktu odvolat k celé Sněmovně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám