Hlavní obsah

Rath možná bude náměstkem Emmerové

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prezident České lékařské komory David Rath se možná stane náměstkem ministryně zdravotnictví Milady Emmerové. "Nekomentuji to. Tu se proslýchá, že budu ředitelem Všeobecné zdravotní pojišťovny, tu že budu náměstkem Emmerové...," řekl na přímý dotaz Právu Rath.

Článek

Ministryně byla otázkou zjevně zaskočena, ale Právu řekla: "Akutně nenastupuje. Pokud by se tak stalo, byla bych ráda, aby se zabýval veřejným zdravotním pojištěním."

Podle informací Práva by Ratha na postu náměstka ministryně rád viděl sám premiér Jiří Paroubek. Možná to i souvisí s tím, že dosavadní náměstek Petr Sláma, který se zabývá zdravotním pojištěním, v minulém týdnu zkolaboval pro srdeční a neurologické potíže. Nyní už ale je v úřadě a podle svých slov pracuje s plným nasazením. Zřejmě šlo o přepracování.

Pro Ratha by funkce náměstka ministryně byla i možným řešením. Ve dnech 14. až 16. října je totiž lékařský sjezd a některé skupiny lékařů již daly najevo, že stejně jako vloni budou usilovat o odvolání prezidenta Ratha.

Navíc Rath je velmi ostrým kritikem Všeobecné zdravotní pojišťovny a na rozdíl od lékařů viní tuto pojišťovnu z finančních potíží, které resort má. Možná proto by ho premiér Paroubek chtěl na tomto postu vidět, aby zjednal nápravu. Ani na tuto úvahu ale prezident Rath konkrétně Právu neodpověděl. Jen se pousmál.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám