Hlavní obsah

První sníh narušil provoz na pražském letišti

První sněhová nadílka v pondělí v podvečer komplikovala dopravu v Praze. Z Letiště Václava Havla bylo kvůli úklidu dráhy odkloněno několik letů na jiná letiště a problémy měly od Vypichu v Kukulově ulici také autobusy městské hromadné dopravy. Vyplývá to z vyjádření mluvčí letiště Mariky Janouškové a informací na webu dopravního podniku.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Letadla přestala přistávat a odlétat před 18:00, některá kroužila ve vzduchu, několik jich přistálo na záložních letištích. „To je na rozhodnutí pilota,” vysvětlila mluvčí letiště, proč bylo několik letů odkloněno. „V tomto případě se pět letadel rozhodlo přistát na jiných letištích. Konkrétně v Drážďanech, Brně, Vídni a v Norimberku,” upřesnila.

Podle webových stránek letiště byly odkloněny lety z Madridu, Birminghamu, Vídně a Istanbulu.

Podle Janouškové je úklid dráhy v zimních měsících naprosto běžná situace. „Počítá se s tím i v letových řádech, během zimy se to stává běžně,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Slovensko ochromila sněhová kalamita

Vydatné sněžení v západním a na středním Slovensku zablokovalo dopravu. Některé horské oblasti jsou zcela uzavřeny, na vjezdu do Bratislavy z Dunajské Lužné se...

Výběr článků

Načítám