Hlavní obsah

Slovensko ochromila sněhová kalamita

Právo, ČTK, Ivan Vilček
Bratislava
Aktualizováno

Vydatné sněžení v západním a na středním Slovensku zablokovalo dopravu. Některé horské oblasti jsou zcela uzavřeny, na vjezdu do Bratislavy z Dunajské Lužné se čeká až tři hodiny a také městská doprava ve slovenské metropoli nabírá značné zpoždění. Problémy hlásí také Rakousko, kolony se tvoří zejména na okruhu kolem Vídně.

Sníh zasypal BratislavuVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Jen v Bratislavě došlo od rána k několika nehodám, hlavní tahy jsou většinou ucpané. Trolejbusy nepřekonaly stoupání k největší nemocnici na Kramárech a hromadná doprava tam proto zcela zkolabovala.

Foto: Policie SR

Čtvrteční zasněžené ráno se na Slovensku neobešlo bez nehod

Značné problémy mají řidiči v okrajových čtvrtích Devínska Nová Ves, Lamač a Dúbravka. Na bratislavské Kolibě napadalo v průběhu noci až 22 centimetrů sněhu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Sněhová nadílka v Bratislavě

Silnice přes horské přechody Kremnické Bane a Štiavnické Bane byly pro veškerou dopravu zcela uzavřeny. Horské přechody Šturec, Vrchslatina a Šútovce jsou uzavřeny pro vozidla nad deset metrů délky. Po osmé hodině byl uzavřen i horský přechod Donovaly.

Chlapi dělají, co můžou, hlásí silničáři

„Hodně tam nasněžilo. Všechny stroje i chlapi jsou venku. Děláme, co můžeme,“ informoval agenturu SITA dispečink banskobystrické regionální správy silnic. Kvůli haváriím a spadlým stromům zasahovali na mnoha místech i hasiči. „V souvislosti se sněhovou kalamitou jsme měli v noci 60 výjezdů,“ řekla mluvčí hasičů Zuzana Farkasová.

Foto: Policie SR, Právo

Nehoda u obce Trhová Hradská

Sníh komplikuje dopravu také v Rakousku

První sníh napadl také v sousedním Rakousku, konkrétně v Dolních Rakousech, Korutanech a Salcburku. V souvislosti se zimním počasím je hlášeno už několik dopravních nehod.

Podle informací rakouského autoklubu ÖAMTC se na dálnici A4 kolem 6:15 SEČ mezi obcemi Bruck an der Leitha a Fischamend jihovýchodně od metropole stala hromadná nehoda, kvůli níž musel být uzavřen jeden jízdní pruh. Vytvořila se tam desetikilometrová kolona.

Se zdržením museli motoristé počítat také na dálnici A2 od Traiskirchenu jižně od Vídně, na dálnici A3 nebo také na vídeňském vnějším městském okruhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám