Hlavní obsah

Prozatímní ředitel ČT Klimeš šéfuje i Brnu

Novinky, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Prozatímní ředitel České televize (ČT) Petr Klimeš je doslova k neutahání. Kromě ředitelského křesla, šéfuje i televizním financím a ve středu se navíc stal dočasným šéfem brněnského studia.

Foto: Petr Skála

Část plakátu vydaném k výstavě starých map

Článek

Před týdnem Rada ČT na Klimešův návrh odvolala Zdeňka Drahoše, který studio v Brně vedl deset let. "Do funkce nebudu jmenovat nikoho. Studio budu řídit sám po dobou dvou měsíců. Za rozšíření angažmá nebudu nárokovat plat," prohlásil na středečním jednání Rady Klimeš. Dále oznámil, že přímo v Brně ho bude dočasně zastupovat šéf zvukových mistrů a místopředseda televizních odborů v Brně Drahomír Kos, absolvent FAMU, který se loni účastnil výběrového řízení na Drahošovu židli.

Tři funkce prý hravě zvládne

Klimeš tvrdí, že tři funkce bez problémů zvládne. "Představuji si to například tak, že jeden den v týdnu budu úřadovat v Brně. Mého zástupce Kose pověřím rozhodovacími pravomocemi do určité míry. Záležitosti nad tuto míru budeme řešit společně," odpověděl Klimeš Právu na dotaz, jak si zvládnutí tří funkcí představuje. "Kdo hodlá situaci v brněnském studiu destabilizovat, s tím se rozloučíme," dodal Klimeš. Stálého ředitele studia ČT Brno vybere ve výběrovém řízení až nový generální ředitel ČT, jeho jméno Rada oznámí 26. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám