Hlavní obsah

Prošetříme aktivity spolku, který Feri založil, zní z Právnické fakulty

Praha

Vedení Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze podrobí zvláštní pozornosti činnost studentského spolku Kappa Omega, který spoluzaložil poslanec Dominik Feri (ex TOP 09). Na dotaz Novinek to uvedl člen vedení Marek Antoš. Feri se podle zjištění Deníku N a serveru A2larm měl údajně dopustit sexuálního násilí na ženách a své sklony projevoval mimo jiné na akcích pořádaných právě zmíněným spolkem. Současné vedení spolku se od Feriho distancovalo.

Foto: Novinky

Dominik Feri

Článek

Kappa Omega je jeden ze studentských spolků, které se studentům Právnické fakulty věnují. Jak vyplývá z údajů v obchodním rejstříku, Feri byl jedním ze zakládajících členů. Podle redakcí Deníku N a A2larmu vznikl jako platforma pro seznamování a zábavu, spolek pořádal bujaré večírky „amerického stylu”.

Právě na těchto akcích mělo podle všeho docházet k nevhodnému chování vůči ženám.

Feriho kauzu prověří i Právnická fakulta UK

Domácí

„S ohledem na zveřejněné informace činnost spolku podrobíme zvláštní pozornosti, nechceme však předjímat žádné další kroky,” uvedl na dotaz Novinek proděkan pro komunikaci Marek Antoš.

Kappa Omega dala od Feriho ruce pryč

Současné vedení Kappa Omegy se od chování svého bývalého člena Feriho distancovalo.

„Zaprvé bychom rádi postavili najisto, že Dominik Feri již delší dobu není členem spolku a ani se neúčastní žádných námi pořádaných společenských, vzdělávacích nebo kulturních akcí. Zároveň jako současné vedení spolku musíme zdůraznit, že na žádné z námi pořádaných akcí nedošlo k jakýmkoli sexuálním útokům,” napsalo představenstvo spolku v prohlášení na Facebooku.

Na Právnické fakultě působí i další studentské spolky, řada z nich s mnohaletou historií prospěšné činnosti.

„Na fakultě v současné době působí celkem osm studentských spolků, které výrazným způsobem přispívají k akademickému životu fakulty, zejména pořádáním přednášek a diskusí na zajímavá témata, organizací odborných stáží, vydáváním časopisů apod. Fakulta se na jejich činnosti finančně nepodílí, ale snaží se je podporovat například tím, že mají výhodnější podmínky pro tisk plakátů ve fakultním tiskařském centru,” vysvětlil Antoš.

Reklama

Výběr článků

Načítám