Hlavní obsah

Proč už není v TOP 09? reagoval šéf pražského ANO na kritiku člena hnutí

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Proč už není v TOP 09 nebo STAN? Tak ve čtvrtek reagoval šéf pražské organizace ANO Jan Říčař na kritiku poměrů v hnutí od svého kolegy Dušana Mourka z Prahy 18. Ten se obul do ANO kvůli tomu, že hnutí ztrácí hodnoty a přichází o kvalitní lidi.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předseda pražské organizace hnutí ANO Jan Říčař

Článek

Říčař Novinkám sdělil, že Mourek je jako řadový člen už rok a půl neaktivní a neznají ho ani jeho vlastní kolegové. „Pokud vím, na Praze 18 odmítá s místní organizací komunikovat,“ uvedl Říčař.

„Jediné, co jsem se o něm teď dozvěděl, je to, že na hnutí rád útočí na svém facebookovém profilu. Když bude mít zájem, zkusím se s ním sejít a celou situaci v klidu probrat. Na svůj názor má samozřejmě právo, ale moc nechápu, proč už ho dávno neprosazuje ve stranách, jako jsou třeba TOP 09 nebo STAN,“ dodal Říčař.

Novinky se na názor zeptaly i předsedy ANO a premiéra v demisi Andreje Babiše, ten ale nereagoval.

Mourek kritizoval hnutí ANO v dopisu, který zaslal kolegům v Praze 18. Napsal v něm například, že ANO ztratilo hodnoty a přichází o osobnosti.

S hnutím ANO se rozchází například i ministr spravedlnosti v demisi Robert Pelikán. Ten oznámil, že se s většinou lidí v hnutí názorově neshodne a situace pro něj už dál není přijatelná. Pelikánovi dlouhodobě vadí spolupráce s hnutím SPD Tomia Okamury.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám