Hlavní obsah

Pro pozůstalé po obětech střelby v ostravské nemocnici se vybralo 8,7 milionu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Sbírkový účet na podporu pozůstalých a zraněných po prosincovém útoku v ostravské fakultní nemocnici je od středy definitivně uzavřený. Na konto, které zřídila nemocnice, poslali dárci 8 698 319 korun a 69 haléřů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Pietní místo před ostravskou fakultní nemocnicí nedlouho po střelbě

Článek

Do sbírky, která byla spuštěna několik dní po vražedném útoku, při kterém v čekárně traumatologické ambulance zahynulo sedm pacientů, přispělo 5836 lidí.

„Devadesát procent z těchto peněz bude stejným dílem rozděleno mezi sedm rodin po obětech střelby a zbývajících deset procent pak dostanou dva vážně zranění, kteří útok přežili,“ informovala náměstkyně ředitele nemocnice Petra Lampartová.

V Ostravě chystají pomník obětem střelby v nemocnici

Domácí

Z účtu už během února odešly pozůstalým a zraněným zálohy ve výši přes 7,5 milionu korun. Další peníze, které přišly v únoru a v březnu, dostanou lidé v nejbližších dnech,

Nejvíce příspěvků přišlo na účet během prvních dnů po zřízení konta. „Soukromé osoby posílaly několik desetikorun, ale v mnoha případech i několik desítek tisíc. Zapojily se malé i velké firmy z celé republiky, organizace, spolky a sdružení, sportovní kluby a jejich fanoušci, dodavatelé zdravotnického materiálu a v neposlední řadě samotní zaměstnanci nemocnice,“ dodala mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Střelec v Ostravě měl výcvikovou zbraň, zasekávala se. Obětí mohlo být více

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám