Hlavní obsah

Příště se na vás vyse*em. Schillerová ve Sněmovně ilustrovala koaliční pohodu

Aktualizováno

Návrh poslance ČSSD Ondřeje Veselého, aby se Sněmovna zabývala kompenzací daňových příjmů samospráv v souvislosti s kompenzačním bonusem, který mají inkasovat živnostníci a malé společnosti, zaskočil a naštval koaliční partnery z hnutí ANO.

Alena Schillerová ve SněmovněVideo: Novinky.cz/psp.cz

 
Článek

Vzrušenou debatu ministryně financí Aleny Schilllerové, premiéra Andreje Babiše, šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), která probíhala na pozadí hlasování pléna Sněmovny o programu, zachytily mikrofony.

Jak upozornil server Blesk, když předseda Sněmovny Radek Vondráček představil Veselého návrh a nechal o jeho zařazení hlasovat, tázala se ministryně Faltýnka, kdo bod navrhuje. „Socan,“ dozvěděla se. „To tady budeme do večera,“ opáčila jasnozřivě ministryně.

Připravte kompenzace za bonus pro OSVČ a eseróčka, vyzvali poslanci vládu

Domácí

Babiš se následně zeptal, proč to poslanec navrhuje, a od Faltýnka se dozvěděl: „To jsou socani, zeptejte se předsedy Hamáčka.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš a ministryně financí Alena Schillerová.

Ten záhy dorazil a od ministryně se dočkal ironického konstatování: „Vy jste teda koaliční partner.“ Hamáček oponoval, že podle dohody měl být bod na jednání zařazen.

Ministryně podle serveru ukončila debatu slovy: „Příště se na vás vyse*em.“

Reklama

Výběr článků

Načítám