Hlavní obsah

Prezidenta Zemana odvezli do vojenské nemocnice

• Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman v úterý zamířil do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích (ÚVN). Nemocnice bez dalších podrobností uvedla, že byl hospitalizován. Prezident byl v minulosti v nemocnici několikrát v rámci „rekondičních” pobytů.

Příjezd prezidenta Miloše Zemana do ÚVN Video: Novinky

 
Článek

Prezident dorazil do nemocnice nedlouho po 11. hodině. Před prezidentskou kolonou přijela do nemocnice i prezidentova manželka Ivana.

Podle informací Práva by se v případě prezidenta mělo jednat o dlouhodobější hospitalizaci.

Václav Klaus je v nemocnici, trápí ho vysoký tlak

Domácí

Mluvčí nemocnice Jitka Zinke potvrdila prezidentovu hospitalizaci, bližší informace však s odkazem na zákon neuvedla.

Zemanův mluvčí Ovčáček jede žalmy

Novinky se pokusily kontaktovat hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka s žádostí o podrobnosti k Zemanově cestě do nemocnice. Na dotaz zaslaný prostřednictvím SMS zatím nereagoval.

Na svém oficiálním twitterovém účtu publikuje od rána příspěvky s náboženskou tematikou – cituje žalmy a papeže Františka.

Zeman se zařadil mezi vozíčkáře

Domácí

Premiér Andrej Babiš popřál Zemanovi brzké uzdravení a plno sil. „Moc teď myslím na pana prezidenta Zemana a přeju mu vše dobré, ať je brzy zdravý, plný sil a elánu,” napsal Babiš.

Ovčáček premiérovi za jeho zprávu poděkoval.  „A těšíme se na brzké zářijové pravidelné setkání v Lánech, dá-li Bůh!“ napsal mluvčí. Pravidelná schůzka Zemana s Babišem by se měla konat v pondělí 27. září.

Miloš Zeman dlouhodobě připouští, že trpí neuropatií dolních končetin, kvůli níž se letos přesunul na invalidní vozík. Vedle toho hůře slyší a má nízký tlak.

O cukrovce, kvůli níž byl rovněž sledován, v minulosti prohlásil, že mu „odešla“. Loni v srpnu si zlomil ruku a několik měsíců nosil ortézu.

Do ÚVN zamířil po víkendové hospitalizaci i Zemanův předchůdce Václav Klaus.

Jak se volí prezident a co je přímá volba?

Prezidentské volby
Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman po příjezdu do ÚVN

Foto: Novinky

Příjezd prezidenta Miloše Zemana do Ústřední vojenské nemocnice

Reklama

Výběr článků

Načítám