Hlavní obsah

Premiér Špidla hluboce lituje ztracených životů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Vladimír Špidla (ČSSD) vyjádřil hlubokou lítost nad ztracenými lidskými životy při sobotní tragické nehodě autobusu, která se stala u obce Nažidla na Českokrumlovsku. Nehoda si vyžádala 19 obětí a 34 zraněných. Premiér projevil i účast pozůstalým a rodinám zraněných.

Foto: Pavel Reichard

Ředitel Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov Pavel Janus (vlevo) podrobně zkoumá ročníkové práce budoucích zámečníků.

Článek

"Informoval jsem se u hejtmana Jihočeského kraje, u záchranářů a v nemocnici, takže vím, že co se dalo udělat, se udělalo," řekl novinářům. O zraněné je podle něj v nemocnicích dobře postaráno. Poděkoval také všem, kteří se účastnili záchranných akcí.

Soustrast pozůstalým vyjádřil také prezident Václav Klaus.

Autobus se vracel ze zájezdu z rakouských Alp, na silnici E 55, vedoucí z hraničního přechodu Dolní Dvořiště do Českých Budějovic, se převrátil na bok a spadl z asi sedmimetrového srázu.[celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám