Hlavní obsah

Pražskou zoo navštívil milióntý člověk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražskou zoo v sobotu navštívil letošní milióntý návštěvník. Stalo se tak jen o tři dny později než v loňském rekordním roce. Informovala o tom mluvčí zoo Alena Šteffelová. Podle ní letošní vysoké návštěvnosti přeje i počasí.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Slůně v pražské zoo

Článek

"Pouze v loňském roce jsme milióntého návštěvníka přivítali o pár dnů dřív než letos. I to poukazuje na skvělou návštěvnost. Příchod milióntého návštěvníka je pro nás malým svátkem a oceněním práce všech zaměstnanců a spolupracovníků Zoo Praha," uvedl ředitel zoo Pavel Bobek.

Pražskou zoologickou zahradu loni navštívilo přesně 1 448 353 lidí, což bylo nejvíce v její pětaosmdesátileté historii. Letos 18. dubna pak zoo přivítala šedesátimilióntého návštěvníka.

Zoologická zahrada byla v Praze otevřena 28. září 1931 a postupem času jí přibývalo návštěvníků. Zatímco do 50. let se na zvířata každý rok přišel podívat necelý půlmilión lidí, ve druhé polovině století to bylo v průměru kolem 750 000. V roce 1975 měla na kontě 25 miliónů návštěvníků od svého vzniku.

Po roce 1989 návštěvnost zahrady ale opět klesla a zhruba 12 let se držela kolem půl miliónu za rok. Hranici jednoho miliónu návštěvníků za rok zoo překonala poprvé v roce 2005 a od té doby zatím pokaždé.

Reklama

Výběr článků

Načítám