Hlavní obsah

Praha vyzkoušela možnou náhradu opencard

Praha

Praha otestovala nové karty, které by mohly nahradit stávající opencard. Provozuje je plzeňský dopravní podnik. Zda se hlavní město domluví na odkupu licence opencard od eMoneyServices (EMS) nebo zavede nový systém, není stále jasné.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

Plzeňský dopravce je podle informací ČTK schopen nové karty dodat měsíc od chvíle, kdy si o ně Praha řekne. „Plzeňské“ karty by dostávali žadatelé o novou kartu.

Konkrétní dohodu Praha s plzeňským podnikem podepsanou nemá. Praha stále čeká na výsledek jednání s firmou EMS, která podala kvůli nezaplaceným dluhům na Prahu a dopravní podnik žalobu. Zároveň Praha a EMS chystají společné memorandum o dalším postupu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V souvislosti s opencard nabídlo Praze svou variantu řešení hned několik firem. Mezi nimi například společnost Visa, která představila minulý týden bezkontaktní variantu karty. S primátorem Tomášem Hudečkem (TOP 09), který má opencard na starosti, ale nejednala. Spolupráci nabídly i Česká pošta a České dráhy.

Projekt za 1,35 miliardy pochází z éry primátora Pavla Béma (ODS). V souvislosti s opencard bylo nepravomocně odsouzeno pět úředníků magistrátu. K soudu nově míří deset někdejších i nynějších radních za ODS a TOP 09 včetně primátora Hudečka a dalších pět úředníků. Schválili totiž prodloužení smluv na provoz opencard. Všichni vinu popírají – kvůli údajně nevýhodným smlouvám nemohli postupovat jinak, tvrdí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám