Hlavní obsah

Pracovali až 15 hodin denně. Čeští policisté se vrátili s vrtulníkem z Albánie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté se po týdnu vrátili zpět z Albánie, kde s vrtulníkem s bambi vakem pomáhali hasit lesní požáry. V zemi zůstal druhý český vrtulník, který posádku ve středu vystřídal.

Kapitán policejního vrtulníku Michal ŠnajdrVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Na ruzyňském letišti přistál policejní stroj okolo 17. hodiny. Z Albánie se vracel přes Černou Horu, Chorvatsko, Slovinsko a Rakousko.

"Bylo to náročné, ale je to pro nás cenná zkušenost. V minulosti jsme takto hasili například v Makedonii," řekl po příletu kapitán policejního vrtulníku Michal Šnajdr.

Na leteckém hašení rozsáhlých lesních požárů spolupracovali čeští policisté s posádkami dvou nizozemských vojenských vrtulníků.

Čeští hasiči už bojují s ohněm na Peloponésu

Evropa

"Spolupracovali jsme s místní civilní obranou, která nám vždy určila vytipovaná místa, kde hořelo, a odkud jsme si mohli v dostupné vzdálenosti létat pro vodu. Jeden den jsme hasili na jihu, další den zase na severu v horách," pokračoval kapitán policejního vrtulníku.

Druhý vrtulník zůstává

V Albánii působilo celkem pět Čechů. Kromě dvou pilotů a dvou palubních techniků to byl také jeden mechanik. Do Prahy se vrátili pouze dva piloti a mechanik, palubní technici zůstali v Albánii s druhým vrtulníkem.

"Pracovali jsme 12 až 15 hodin denně. Poté jsme se vrátili do místa ubytování, kde jsme se najedli. Kvůli bezpečnosti jsme museli v průběhu zásahu dělat přestávky, hodně jsme doplňovali tekutiny," doplnil Šnajdr.

Druhý vrtulník české policie zůstane v Albánii pravděpodobně do středy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám