Hlavní obsah

Povinné nošení roušek skončí v polovině června

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) ve čtvrtek v České televizi řekl, že by lidé nemuseli nosit roušky od poloviny června. Potvrdil tak to, co řekl ve středu večer ve Sněmovně.

Foto: ČTK

Adam Vojtěch

Článek

„Jsme připraveni ukončit plošné nošení roušek v průběhu června,” sdělil ministr ve středu ve Sněmovně. K uvolnění ale dojde pouze tehdy, pokud se bude v České republice dobře vyvíjet epidemiologická situace.

Vojtěch: Roušky budou i po skončení nouzového stavu

Domácí

Lidé by ale i tak museli nosit roušky na místech, kde se koncentruje velké množství lidí, tedy například v prostorách MHD či v obchodech.

Šmucler: Krizový štáb se shodl na zrušení povinnosti nosit roušku. Hamáček to popřel

Domácí

Vyvrátil tak slova prezidenta České stomatologické komory Romana Šmuclera. Ten ve středu uvedl, že se Ústřední krizový štáb shodl, že povinnosti nosit roušku skončí s nouzovým stavem. Ten má skončit 17. května.

„Nemá to být vázáno na nouzový stav,” reagoval ale ve středu Vojtěch. S tím souhlasí i šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) a Vojtěchův náměstek Roman Prymula.

Reklama

Výběr článků

Načítám