Hlavní obsah

Poslední rozloučení s Libuší Šafránkovou: Kdy a kam může přijít veřejnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční pohřeb Libuše Šaránkové se odehraje v rodinném kruhu, příležitost rozloučit se s oblíbenou herečkou ale bude mít i veřejnost. Novinky přinášejí přehled, jak by měla pieta probíhat.

Foto: Právo

Libuše Šafránková

Článek

Poslední rozloučení s herečkou se uskuteční v pátek v kostele sv. Anežky České na pražském Spořilově. Tamtéž následně proběhne pohřeb v rodinném kruhu.

Od 10 do 14 hodin bude mít veřejnost možnost průběžně přicházet uctít památku Šafránkové do kostela a k pietnímu místu za svatostánkem, kde lidé budou moci vyjádřit soustrast do kondolenční knihy.

Lidé se rozloučili s Libuší Šafránkovou

Kultura

Od 14 hodin se kostel pro veřejnost uzavře, aby ho bylo možné připravit na smuteční mši, jež se uskuteční pouze v kruhu rodiny a přátel zesnulé herečky.

Mše začne v 16 hodin. Z médií bude smět být na místě jen štáb České televize, který bude obřad přenášet. Lidé ho budou moci sledovat na velkoplošných obrazovkách, které budou umístěny na prostranství před kostelem a vysílat je bude také stanice ČT24.

Rodina zveřejnila nevšední parte Libuše Šafránkové

Kultura

Farnost žádá veřejnost, aby lidé dodržovali platná protiepidemická opatření, měli v kostele nasazený respirátor a dodržovali rozestupy.

V pátek 2. července se pak uskuteční ještě zádušní mše za zesnulou herečku. Konat se bude v jejích rodných Šlapanicích u Brna.

Šafránková, která patřila mezi nejoblíbenější tuzemské herečky, zemřela 9. června ve věku 68 let.

Odešla nejlepší česká herečka, reagují na úmrtí Šafránkové umělci

Film

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám