Hlavní obsah

Zemřela hvězda, miliony fanoušků truchlí, píší v zahraničí o úmrtí Šafránkové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpráva o úmrtí české herečky Libuše Šafránkové vyvolala velkou pozornost také v zahraničí, především v německých či slovenských médiích. Píší o ní jako o hvězdě a kultovní herečce, kterou nejvíce proslavila filmová role v pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Libuše Šafránková

Článek

„Libuše Šafránková byla za hranicemi své země známá jako Popelka. Zanechala po sobě mimo jiné miliony truchlících fanoušků,“ napsal nejprodávanější německý deník Bild.

Hojně o úmrtí české herečky informovaly saské deníky. Právě v saském zámku Moritzburg nedaleko Drážďan se část pohádky natáčela. „Češi, a nejen oni, truchlí pro svou nejoblíbenější pohádkovou princeznu,“ napsal Säschische Zeitung.

Zemřela Libuše Šafránková

Domácí

O popularitě Šafránkové v Německu svědčí, že veřejnoprávní německá televize ARD během posledních Vánoc odvysílala Popelku hned devětkrát.

Na titulních stranách se úmrtí oblíbené české herečky věnovaly také slovenské portály Sme, Nový čas či Pravda. „Její nejznámější rolí byla Popelka, duši ale dala mnoha dalším filmovým i divadelním postavám,“ uvedl Sme.

Libuše Šafránková se narodila 7. června 1953 v Brně. V minulosti bojovala s rakovinou plic. Kromě Tří oříšků pro Popelku hrála například ve filmech Vrchní, prchni! či oscarovém snímku Kolja režiséra Zdeňka Svěráka. Věnovala se ale také divadlu. Působila v divadle Za branou a Činoherním klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám