Hlavní obsah

Poslankyně Dostálová (ODS) už nebude znovu kandidovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Z vrcholné politiky se chystá odejít další žena. Po ministryni školství za ČSSD a jedné z nejpopulárnějších političek Petře Buzkové se v příštích volbách na kandidátce neobjeví nynější poslankyně Kateřina Dostálová z ODS. V pondělí uvedla, že si potřebuje od politiky odpočinout a chce víc času věnovat rodině.

Článek

"Sedm let žiji tak, že jsem doma jen na víkend," řekla ČTK poslankyně a matka dvou dětí, která je v dolní komoře od roku 1998. Dodala, že své rozhodnutí ráno oznámila předsedovi ODS Mirku Topolánkovi.

"To ale neznamená, že politiku opouštím úplně. Chci se účastnit kampaně, a přispět tak k volebnímu vítězství ODS," uvedla poslankyně. Ve Sněmovně se zabývá mimo jiné médii, je členkou výboru pro kulturu a mediální komise. Například v době takzvané televizní krize na přelomu let 2000 a 2001 patřila k nejostřejším kritikům stávkujících zaměstnanců České televize.

Anketa

Oznámkujte působení Kateřiny Dostálové ve vrcholné politice.
1
13,8 %
2
2,7 %
3
2,8 %
4
3,1 %
5
67,8 %
neznám, nemohu posoudit
9,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1204 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám