Hlavní obsah

Poslanec ČSSD si spletl kolegyni z ANO a vyčinil jí za Úsvit

Novinky, jas

Debata k návrhu na vyslovení nedůvěry vládě nepostrádala v úterý odpoledne i zábavné momenty. O jeden z nich se nechtě postaral poslanec ČSSD Jan Chvojka (ČSSD), který si neuvědomil stranickou příslušnost kolegyně Jany Lorencové.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec Jan Chvojka (ČSSD)

Článek

Ta byla zvolena za ANO, leč Chvojka si ji zařadil do ne zcela identifikovatelného šiku poslanců zvolených za hnutí Úsvit, z nichž někteří v současnosti zakládají další nová hnutí. Její kritické vystoupení si Chvojka vyložil jako útok na vládu a poslankyni zepsul.

Ke konci jeho vystoupení se již Sněmovna dobře bavila, čehož si však Chvojka nepovšiml, od pultíku odešel a teprve poté jej kolegové upozornili na jeho omyl.

Šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD) nechal plynout proud faktických poznámek, takže Chvojka se k mikrofonu dostal až za několik minut.

Já jsem v opozici proti všem

S poukazem na film Jáchyme, hoď ho do stroje konstatoval, že podobné nedopatření se stává maximálně jednou za deset let. Lorencové se omluvil a osvětlil i to, proč ji zařadil do tábora opozice.

Foto: koláž Novinky s použitím www.psp.cz

Jana Lorencová

„Já ji mám rád, ona vždycky říká – zákony jsou špatný, společnost je špatná, všechno je špatně. Já jsem nabyl dojmu, že je členkou klubu Úsvit,“ dodal.

„Omluvil jsem se jí i osobně, ona říkala: 'Já jsem v opozici proti všem,' takže v podstatě jsem se nezmýlil,“ dodal Chvojka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám