Hlavní obsah

Poslanci ČSSD podepsali, že chtějí svrhnout vládu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍP

ČSSD shromáždila podpisy všech svých 70 poslanců pod návrhem vyjádření nedůvěry vládě Mirka Topolánka. "Hlasování o nedůvěře vyvoláme neprodleně po krajských volbách," prohlásil na sobotním shromáždění pod Řípem předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jiří Paroubek

Článek

ČSSD už dříve označila nadcházející krajské a senátní volby za referendum o koaliční vládě premiéra Topolánka. Ve svém nynějším prohlášením dávají hlasování o nedůvěře Topolánkově kabinetu do souvislosti s kauzami představitelů ODS o sbírání kompromitujících materiálů, stavu hospodářství či poklesu reálných mezd.

"Věříme, že výsledky voleb dají jasnou zprávu o tom, že česká veřejnost si nepřeje další pokračování vlády Mirka Topolánka, že si nepřeje poplatky u lékaře a v lékárnách, další privatizaci nemocnic, zdravotních pojišťoven, že si nepřeje vyvedení peněz z důchodových systémů do soukromých fondů či zavedení školného,“ řekl předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek.

Zhruba hodinu před začátkem už bylo pod Řípem na tradičním výstupu sociálních demokratů kolem 500 lidí a přicházeli další.

Reklama

Výběr článků

Načítám