Hlavní obsah

Politici v Mostě se dohodli, primátorem bude dál Bártl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

V Mostě skončila vláda dvou primátorů. Opoziční a koaliční strany se dohodly, že roli bude zatím plnit minulý primátor Vladimír Bártl (ODS). Sdružení Mostečané Mostu (SMM) ustoupilo a nový primátor z jeho řad se zatím funkce vzdá. Strana počká, až soud rozhodne o stížnostech na regulérnost voleb, teprve potom svolá ustavující zastupitelstvo, kde bude nový primátor zvolen.

Článek

V minulých dnech mělo město dva primátory, Bártla, který funkci vykonával minulé volební období a právě Vozku.

Sdružení volby ve městě vyhrálo, podle některých ne zcela férově, protože voliče lákalo na loterie. Po volbách svolalo sdružení zasedání zastupitelstva, na němž zvolili primátorem Vozku. Ostatní strany, opoziční ODS, ČSSD a SNK-ED, se jednání neúčastnily, protože čekaly, až soud rozhodne o stížnostech na regulérnost voleb. Vozku tak jako primátora neuznaly a tvrdily, že primátorem je stále Bártl.

Spor řešilo i ministerstvo vnitra, které rozhodlo, že zasedání, kde se Vozka volil, nebylo platné, tudíž není platná ani volba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám