Hlavní obsah

Policisté náhrady za přesčasy v nouzovém stavu dostanou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Příslušníci policie dostanou tři sta korun za každou přesčasovou hodinu, kterou v nouzovém stavu odpracovali. Právu to řekl předseda Nezávislého odborového svazu Policie ČR (NOS PČR) Tomáš Machovič.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Ministr vnitra (Vít Rakušan, STAN, pozn. red.) a policejní prezident (Martin Vondrášek, pozn. red.) vyčlenili finanční prostředky na odměnění příslušníků. Mají průměr, který vychází zhruba na 300 korun na hodinu, kterým se vynásobí počet hodin navíc odpracovaných daným příslušníkem,“ sdělil Právu po schůzce s novým policejním prezidentem Machovič.

Vláda odklepla prodloužení nouzového stavu

Domácí

Dodal, že je to podle něj férový způsob, jak policisty za práci navíc odměnit. Podle zákona o služebním poměru v nouzovém stavu není stát povinný příslušníkům bezpečnostních složek proplatit až 150 hodin přesčasů za rok, ani jim za odpracované směny dát náhradní volno.

„V nynější situaci jsou na příslušníky větší nároky. Budou navíc i běžné odměny za vykonanou nadstandartní práci,“ podotkl Machovič.

Reklama

Výběr článků

Načítám