Hlavní obsah

Policisté dostanou nová označení hodností, změní se podoba hvězd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policisté budou mít nové označení hodností. Ve středu o tom rozhodla vláda. Stávající osmicípé hvězdy nahradí na uniformách pěti respektive trojcípé. Zatímco u nižších hodností by zůstaly stříbrné, vyšší důstojníci by měli používat zlaté. Jedním z důvodů výměny je to, že policie není schopna dodržet plasticitu označení podle autorských práv u vyšívaných označení hodnosti.

Nové hodnostní označení policistů

Článek

Změna hodnostního označení souvisí i s plánovanou výměnou uniforem a dalších doplňků policejních stejnokrojů. [celá zpráva]

Výměna by měla postupně probíhat od června letošního roku až dokonce roku 2019. Kompletní výměna včetně nákladů na likvidaci skladových zásob stávajících „frček” vyjde podle ministerstva vnitra na více než 13 miliónů korun, které půjdou z rozpočtu policie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nové hodnotní označení policistů

Změna označení hodností je nutná i kvůli autorským právům k symbolům, jež policie užívá. „Smluvně zavazuje policii k důslednému dodržování autorského ztvárnění jednotlivých atributů (osmicípé hvězdy i dalších prvků). Autorské ztvárnění hodnostního označení a plasticitu jeho reálného provedení není možné dodržet např. u vyšívaných navlékacích nárameníků nebo hodnostních podložek upevňovaných na stejnokroj pomocí suchého zipu, na které je odpovídající hodnostní označení rovněž strojově vyšíváno,” upozornil resort v důvodové zprávě. Změnou podoby distinkcí, tedy odznaků hodnosti, se tohoto problému resort zbaví.

Stávající hodnostní označení policistů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám