Hlavní obsah

Policie vrátila z hranic uzavřeného trutnovského okresu už přes 600 lidí

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce vozidel zkontrolovali policisté na celkem šestatřiceti kontrolních bodech na hranicích trutnovského okresu. Vstup či výstup byl zakázán více než šesti stům osobám. Bylo mezi nimi i sedm cizinců, kteří se v zemi pohybovali neoprávněně.

Foto: Policie ČR

Policie už od nedělního rána kontroluje přeplněná parkoviště na Šerlichu v Orlických horách.

Článek

„V nočních hodinách klesají teploty v této lokalitě až k mínus dvaceti stupňům Celsia, klimatické podmínky, v nichž musejí policisté službu vykonávat, jsou tak velmi nepříznivé a práce je velmi náročná,” uvedla mluvčí krajské policie Magdaléna Vlčková.

„Policisté na sedmi největších stanovištích, kde je největší provoz, však mají k dispozici zázemí a na těchto stanovištích slouží i ve větším počtu, aby při kontrolách nedocházelo k dopravním komplikacím,“ dodala.

Podle ní je zřejmé, že páteřní komunikace jsou nejfrekventovanější, naopak na komunikacích nižších tříd je automobilový provoz v řádech jednotek za hodinu.

Přísnější režim? Hermetické uzavření Trutnovska by nemělo smysl, říká Červíček

Domácí

Policisté se zaměřují i na vytipované vlakové spoje, v nichž rovněž provádějí namátkové kontroly. Namátkovým kontrolám se nevyhnula ani autobusová doprava.

Opilá nerespektovala kontrolu a bourala

„Kontroly odhalily na jednom ze stanovišť i řidičku, která nerespektovala výzvu k zastavení, uzávěrou projela a poté patrně nezvládla řízení a s autem narazila do stromu. Dechová zkouška prokázala hodnotu vyšší než 1,6 promile alkoholu v dechu. Událostí se zabývají aktuálně náchodští dopravní policisté,“ pokračovala mluvčí.

Už v pátek byl podobně na stanovišti poblíž Kuksu zastaven muž, kterému byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

V Orlických horách je plno

Zatímco do trutnovského okresu přístup zakázán a lidé tam nemohou jezdit na výlety do Krkonoš, v Orlických horách, druhém nejvyšším pohoří Královéhradeckého kraje, je plno.

Policisté kontrolují příjezd na Trutnovsko

Domácí

Od pátku se podle Vlčkové už po ránu opakovaně zaplňují parkoviště v Orlických horách, konkrétně na Šerlichu.

„Denně v této lokalitě působí zpravidla čtyři policejní hlídky, které musejí po zaplnění parkovacích kapacit na Šerlichu neustále regulovat provoz tak, aby byl zachován průjezd pro záchranáře a zachována bezpečnost silničního provozu,“ dodala Vlčková.

„Dnes v neděli se parkoviště na Šerlichu zaplnila už krátce po deváté hodině ranní,“ uzavřela mluvčí.

Reklama

Související články

Policisté kontrolují příjezd na Trutnovsko

Vláda zavřela od pátku tři okresy – Cheb, Sokolov a Trutnov. Zakázán je vjezd do těchto okresů lidem, kteří tam nemají bydliště, případně nemají vážný důvod...

Výběr článků

Načítám