Hlavní obsah

Podívejte se na nebezpečné akrobatické kousky souboru z nové inscenace La Putyka

– Praha
Novinky, Kristýna Léblová

V pátek 12. května má soubor Cirk La Putyka premiéru nové inscenace Batacchio, kterou akrobati trénovali necelý půl rok. Novinky vám přinášejí ukázku těch nejnebezpečnějších akrobacií, které umělci předvádějí. Kromě toho si ale zahrávají i s magií.

Podívejte se na nebezpečné akrobatické kousky souboru La Putyka z nové inscenaceVideo: Novinky

 
Článek

Inscenace finského režiséra Maksima Komarova se inspiruje poetikou starých kočovných divadelních společností, které spojovaly všemožné druhy lidských dovedností a výtvorů.

Foto: Novinky

Inscenace propojuje akrobaci i s magií.

Magie a nový cirkus

Režisér zkombinoval magii s prvky nového cirkusu, proto show slibuje nové prvky, které diváci nikdy předtím neviděli. „Je tam spousta výstupů a jednotlivých scének. Budeme lítat na jevišti, a to ne za pomoci našeho náčiní. A také tam uvidíte břichomluvectví,“ slibuje překvapení akrobat Daniel Komarov, který tvrdí, že se břichomluvectví dá naučit.

Foto: Novinky

Můžeme se těšit i na břichomluvectví.

Čarovat se členové souboru museli naučit až při trénovaní této inscenace. „Bude tam třeba mikromagie, což je magie s malými předměty,“ naznačuje Komarov.

Úspěch stojí na důvěře

Jednou ze členek souboru je i herečka Anna Schmidtmajerová, která během sedmdesátiminutového vystoupení zpívá, čaruje, létá i hraje. Jednou z nejnáročnějších scén je závěsná akrobacie na šátcích, po kterých šplhají všichni členové. „Pro nás je to nový druh koncentrace. Jsme zvyklí se vzájemně podporovat a ochraňovat například na naší klasické houpačce, ale tohle je jiné. Musíme se hodně vnímat, nejen že na sebe koukáme, ale i pocitově. Je to hodně o koncentraci a o důvěře,“ řekla Novinkám.

Divákům se ale tají dech hlavně u „houpačky”, kdy umělci lítají vzduchem do všech stran a skáčou dvojitá salta dopředu i dozadu. „To je hodně nebezpečné a vyžaduje to mnoho hodin koncentrovaného tréninku,” svěřil Komarov.

Foto: Novinky

Akrobati skáčkou i dvojitá salta.

Cirk La Putyka uvede do prázdnin v pražských Holešovicích a prostorách Jatka 78 pouze osm představení. Na další se chystají až v září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám