Hlavní obsah

Pobodaná Češka v Egyptě zemřela

Káhira
Aktualizováno

Češka, která byla pobodána při teroristickém útoku v egyptské Hurghadě, zemřela. Oznámil to ve čtvrtek ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík (ČSSD).

Foto: Reuters

Hotel Sunny Days el Palacio, kde se stal útok.

Článek

„Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým, je mi velice líto, že veškerá snaha lékařů nestačila a pacientka svůj boj o život prohrála,“ uvedl ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík.

„Je mi moc líto, že naše občanka nakonec v Káhiře podlehla svým zraněním. Je strašné, když se člověk z dovolené nevrátí k rodině. Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým,“ dodal ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Šestatřicetiletá žena byla zraněna 14. července v Hurghadě, kde ani ne třicetiletý Egypťan zaútočil nožem na turisty na pláži. [celá zpráva] Dvě německé turistky ubodal na pláži hotelu Zahabia. Pak přeběhl do sousedního hotelu Sunny Days, kde zranil další turistky včetně Češky. Údajně ji zasáhl do nohy a do zad.

Foto: Reuters

Zadržený útočník z Hurghady

Původní zprávy hovořily o tom, že zranění ženy nejsou vážná, české ministerstvo zahraničí ale v pondělí uvedlo, že se její stav dramaticky zhoršil a je kritický. [celá zpráva]

Ve středu pak česká diplomacie sdělila, že je žena ve stavu klinické smrti. [celá zpráva]

Do nemocnice v Káhiře míří soudní lékař, který provede ohledání těla a rozhodne, zda bude provedena pitva v Egyptě. Následně zahájí čeští diplomaté v místě potřebné kroky k repatriaci těla. Veškeré výlohy spojené s jeho repatriací pokryje cestovní pojištění zesnulé ženy, informovalo české ministerstvo zahraničí.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám