Hlavní obsah

Po teplotních rekordech přinese víkend propad teplot až o 10 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec pracovního týdne bude ve znamení super tropických teplot, které se budou zastavovat až na 36 °C a na mnoha místech se budou přepisovat dosavadní teplotní rekordy. Vedra v pátek ukončí studená fronta a o víkendu teploty klesnou až o 10 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová. Začátek nového pracovního týdne by měl být ale opět slunečný a teploty znovu půjdou nahoru.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 5.8. 2022Video: Novinky

 
Článek

V pátek už bude počasí u nás pod vlivem studené fronty. Ta opět podpoří vznik bouřek. Zpočátku dne bude jasno až polojasno, odpoledne bude v Čechách docházet k přibývání oblačnosti i srážek. Ranní teploty 21 až 16 °C. Denní teploty 31 až 36 °C, odpoledne od západu se bude ochlazovat.

V sobotu bude oblačno až zataženo, místy déšť, přeháňky, ojediněle bouřky. Během odpoledne ubývání oblačnosti a ustávání srážek a místy polojasno. Ranní teploty 19 až 15 °C. Denní teploty 22 až 26 °C, na jižní Moravě kolem 28 °C.

V neděli má být podle meteorologů oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty se budou pohybovat v rozmezí 15 až 11 °C. Denní teploty se dostanou na 22 až 26 °C.

Hned po víkendu začne počasí v Česku opět ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu. Začátek nového týdne bude proto slunečný a teploty půjdou opět nahoru.

V pondělí bude jasno až polojasno. Ranní teploty se očekávají mezi 15 až 11 °C, denní pak mezi 23 až 27 °C.

V úterý má být jasno až polojasno. Ranní teploty se budou pohybovat od 16 do 12 °C, ve dne pak teploty vyšplhají na 24 až 28 °C.

Ve středu pak podle předpovědi má převládat jasno až polojasno s ranními teplotami 16 až 12 °C. Odpoledne pak vystoupají nad letní interval a mají se pohybovat mezi 25 až 29 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám