Hlavní obsah

Pirátům nevoní Klausův newsletter. Jako malé děti, podivují se v institutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pirátští poslanci před časem požádali institut bývalého prezidenta Václava Klause, aby jim přestal posílat pravidelný newsletter. Svou žádost zdůvodnili péčí o životní prostředí a české lesy. Klause i jeho spolupracovníky pak varovali, že pokud by zasílání pokračovalo, materiály skončí ve sběru. Tam však málem skončila i jejich žádost.

Foto: www.institutvk.cz

Článek

„Po návratu ze zahraničí jsem tento dopis nasel v přihrádce 'vyhodit'. Protože je to ale jednoznačně nejbizarnější oficiální korespondence, kterou jsme za dlouhou dobu dostali, rozhodl jsem se jej recyklovat,” sdělil Novinkám mluvčí Institutu Václava Klause (IVK) Petr Macinka, který jej před několika dny zveřejnil na Facebooku s dovětkem, že jde o pokus o vtip na úrovni žáků čtvrté třídy okresní základní školy.

Piráti se doposud popichovali především s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO) ve Sněmovně. Ten je označil za kluky, za což se mu dostalo kuchařky, kterak s nimi má jednat. [celá zpráva]

Dopis, který zaslal Institutu IVK místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal a který podepsali i další pirátští poslanci, je psán na hlavičkovém papíře dolní komory a v podobně odlehčeném duchu.

Klausovi, který se netají odporem k environmentalismu, napsali o „prokazatelně existujícím antropogenním globálním oteplování” a nutnosti ochrany klimatu. Jako argument užili rovněž zachování tuzemských lesů a ušetření podrážek zaměstnanců České pošty, na jejichž bedra distribuce newsletteru padá.

Podobně, jako se Babiš dočkal varování, že by mohl být nazýván strejdou, upozornili poslanci IVK, že bude-li zasílání materiálů pokračovat, skončí ve sběru. „Výtěžek použijeme na kurz snowboardingu pro děti ze sociálně vyloučených lokalit,“ varovali Klause, který svého času označil snowboard za „levičáckej dopravní prostředek“.

Reklama

Výběr článků

Načítám