Hlavní obsah

Piráti si ve Sněmovně na záchodech vyvěsili návod na mytí rukou

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V souvislosti s šířením koronaviru se na mnoha místech pro veřejnost objevují návody na to, jak si správně mýt ruce, a dbát tak na zvýšenou hygienu. Výjimkou v tomto směru nejsou ani poslanci ve Sněmovně. Návod se objevil v patře, kde mají poslanecké kanceláře Piráti a TOP 09. Právě šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek umístění návodu glosoval na Twitteru.

Foto: Novinky

Návod na správné mytí rukou ve Sněmovně

Článek

„Náš odborný aparát si o nás zjevně nečiní žádné iluze. Jistě ví proč,” glosoval Miroslav Kalousek vyvěšení malého plakátku s devíti obrázky na správné mytí rukou.

Návod ovšem nevyvěsila kancelář Sněmovny na všech místech, ale klub Pirátů, který toalety nejčastěji používá. Jsou na dámských i pánských toaletách ve Šternberském paláci.

„Ano, jedná se o naše opatření,” napsala krátce Novinkám tisková mluvčí Pirátů Karolína Sadílková.

Lidé na Facebooku se pod příspěvkem poslance Kalouska baví a hodnotí to například jako Akci Čisté ruce 2. Připomínají tak Akci Čisté ruce, která proběhla koncem 90. let v Česku a měla se soustředit na odhalování hospodářské kriminality.

Šest kroků ke správnému mytí rukou. Pomůže dezinfekce, ale i obyčejné mýdlo

Koronavirus

Návody na správné dodržování hygieny se objevují na většině míst pro veřejnost. Ať už jde o úřady, nemocnice nebo školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám