Hlavní obsah

Piráti: O vzniku stavebních předpisů Krnáčové chybějí doklady

– Praha • Aktualizováno

Klub Pirátů si v úterý postěžoval, že i přes podanou žádost podle zákona se od pražského zastupitelstva nedozvěděl, jak vznikly Pražské stavební předpisy (PSP) předložené v srpnu náhle primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO). Podle primátorky hledají Piráti senzaci tam, kde není.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražská primátorka Adriana Krnáčová

Článek

„Z odpovědi magistrátu je zřejmé, že vedení Prahy raději e-maily a jiné dokumenty o tom, jak předpisy vznikly, nemá k dispozici, takže je asi nechalo zničit. Stejně postupoval i Institut plánování a rozvoje, který se ke stavebním předpisům vyjadřoval. Pro piráty je těžko pochopitelné, že neexistuje dokumentace k tak důležité věci jako jsou stavební předpisy,“ uvedl šéf klubu pirátů Jakub Michálek. Upozornil, že neexistují ani skartační protokoly.

Postup vedení Prahy by podle Pirátů mohl odporovat zákonu o archivnictví. Strana tvrdí, že návrh Krnáčové vůbec neprošel legislativním odborem magistrátu, ač jde o povinné připomínkové místo. „Stavební předpisy předložené primátorkou Krnáčovou jsou podle nás problematické i věcně. Nebrání např. instalaci reklamních kostek s politiky na území památkové rezervace,” uvedli Piráti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Celá věc je velmi jednoduchá a transparentní a my vůbec nechápeme, proč Piráti hledají senzaci tam, kde není. PSP jsme připravovali z materiálů, které již existovaly, pouze se doplnily o to, co nám vytýkalo MMR. Konkrétně se jednalo o paragrafy 45 (doplnění proslunění) a 66 (tepelná ochrana)," sdělila Novinkám Krnáčová.

Stropnického návrhy radní smetli

Návrhy primátorky Krnáčové, které měl údajně připravit její sekretariát, schválili pražští radní 11. srpna poté, co smetli ze stolu návrhy Matěje Stropnického (SZ), který je do té doby připravoval. Podle Stropnického porušila Krnáčová všechna magistrátní pravidla pro předkládání materiálů do Rady hlavního města Prahy.

Piráti již dříve primátorčin návrh předpisů prozkoumali a tvrdili, že nemohl vzniknout na magistrátu. Krnáčová ovšem jejich tvrzení odmítla.

Reklama

Výběr článků

Načítám